Έχετε Ξηρά και Σκασμένα χέρια απο το κρύο? Δείτε εδώ:

cold-hands_0

Οι Κακές καιρικές συνθήκες, ο κρύος αέρας και το κρύο προκαλούν την ξηρότητα ή το σκάσιμο του δέρματος. ¨Ενα πολύ συνηθισμένο, και κατ’ εξοχήν χειμερινό πρόβλημα. Αν και σπανίως η ξηρότητα είναι σοβαρή πάθηση, μπορεί να είναι δυσάρεστη και ενοχλητική.Το κρύο κατά τους χειμερινούς μήνες είναι τσουχτερό και τα χέρια μας είναι αφυδατωμένα. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις το δέρμα «σκάει» και είναι πολύ ξηρό. Το φαινόμενο της έντονης ξηροδερμίας στα χέρια οφείλεται στο κρύο αλλά και στη μείωση της παραγωγής του σμήγματος,  που είναι το φυσικό λίπος του σώματος κατά τους χειμερινούς μήνες.

4 Συμβουλές για να κρατήσετε τα χέρια σας απαλά είναι τα εξής:

- Φορέστε γάντια, όταν βρίσκεστε έξω. Προτιμήστε τα  δερμάτινα γάντια, καθότι το μαλλί δεν είναι ο καλύτερο φίλος του πληγωμένου δέρματος. Τα γάντια είναι μια πρώτη ασπίδα προστασίας και το απαραίτητο αξεσουάρ για τους χειμερινούς μήνες.

- Επενδύστε σε μια καλή κρέμα χεριών. Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλές κρέμες χεριών, οι οποίες συχνά είναι αποτελεσματικές όταν η «ζημιά» έχει ήδη γίνει και η ξηρότητα στα χέρια σας έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό.  Φροντίστε να επιλέξετε κάποια ενυδατική κρέμα χεριών που θα προσφέρει παράλληλα και ανάπλαση του ταλαιπωρημένου δέρματος. Εμείς απο εμπειρία συστήνουμε την κρέμα χεριών με δίκταμο της Herbolive.

  • Πριν κοιμηθείτε, απλώστε άφθονη ποσότητα πλούσιας θρεπτικής κρέμας για ακόμα περισσότερη ενυδάτωση δοκιμάστε να φορέσετε γάντια κατά τη διάρκεια του ύπνου.
  • Μη διστάσετε να απλώσετε ένα πλούσιο στρώμα κρέμας χεριών εντατικής ενυδάτωσης και επανόρθωσης όσο συχά χρειάζεται.

- Αποφεύγετε να βρέχετε τα χέρια σας, ιδιαίτερα με κρύο νερό. Ακόμη και το χλιαρό νερό, όμως, μπορεί αρχικά να τα ανακουφίζει, αλλά στην πραγματικότητα δεν βοηθά στην αντιμετώπιση της ξηρότητας. Φορέστε γάντια όταν πλένετε τα πιάτα, και εφαρμόστε κρέμα μετά από κάθε πλύσιμο των χεριών σας.

- Μην παραλείπετε από τη διατροφή σας συστατικά και τροφές όπως η μαγιά μπύρας, η μελάσα ή χαρουπόμελο, τα ωμά λαχανικά, τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς που βοηθούν την επιδερμίδα των χεριών να παράγει τα απαραίτητα έλαια για την προστασία της.